Når vi planlægger hvalpe er det med udgangspunkt i at tæven er fysisk og psykisk parat, at matchet mellem hanhund og tæve er besluttet ud fra de sundhedsmæssige- og temperamentsmæssige forhold vi kender til og sidst men ikke mindst, at vi har tid til at have hvalpe, da vi dels ikke vil gå glip af noget i de uger, vi har dem, dels fordi det er et fuldtidsarbejde, hvis man gerne vil gøre det, som vi ønsker.

Det er den mest fantastiske oplevelse og følelsen af at hvert minut er dyrebar er gennemgående for alle ugerne:) 


For os starter det at få hvalpe allerede, når tæven kommer i løbetid. Hun kan ændre adfærd og have brug for ekstra omsorg og nusseri, hvilket der naturligvis skal være tid til. I løbet af drægtigheden sørger vi for, at hun ikke bliver udsat for unødig stress, men holder ellers fast i de sædvanlige rutiner ift. motion og træning. Det er vigtigt, at hun er i god form til fødslen og efterfølgende har overskud til hvalpene. 


De første tre-fire uger skal både mor og hvalpe have så meget ro som muligt. De vil være i stuen sammen med os og følge familiens liv, men der vil ikke være besøg i de uger. Når vi vurderer, at hvalpene er klar til besøg, er I som hvalpekøbere velkomne til at komme. Hvalpene vil vokse op inde i huset sammen med os og blive tilvænnet et almindeligt familieliv. Alt efter vind & vejr vil de naturligvis også komme med udenfor og i haven. 


Det er vigtigt for os, at hvalpene får den bedste start på livet - vi vil derfor i takt med deres udvikling stimulere dem med aktiviteter og oplevelser, vi mener, er vigtige for dem. Vi har et stort ønske om at sende hvalpene ud i verden så robuste som overhovedet muligt og med en stor nysgerrighed & livslyst.


Vi er inspireret af Puppy Culture, som er bygget op omkring hvalpens neurologiske udvikling.  I kan se en lille introfilm via dette link: https://shoppuppyculture.com/pages/puppy-culture-1


Vi ønsker at have kontakt med vores hvalpekøbere gennem hele hundens liv, så det er naturligvis vigtigt for os, at vi og hvalpekøberne "matcher" hinanden. Det vil forhåbentligt være et mangeårigt samarbejde:)

Under hvalpetiden forventer vi, at hvalpekøberne kommer på besøg min. to gange, men gerne flere, så vi lærer hinanden at kende så godt som muligt. Dette også set ift. at vi først vælger, hvilken hvalp der skal til hvilken familie efter hvalpen er syv uger. Man må gerne komme med ønsker, men vi forbeholder os retten til at matche, da vi har et andet kendskab til hvalpene og deres personlighed, end I kan nå at få som hvalpekøbere. Matchet vil naturligvis være med udgangspunkt i hvalpens temperament og karaktertræk, samt familiens forventninger og ønsker for hunden.  

Vi vil gerne skrive jer på en venteliste til en hvalp, men der vil ikke kunne indgåes en aftale, før vi har mødt hinanden og begge parter har sagt god for det. Vi vil under det første besøg spørge ind til jer og jeres forventninger til jeres kommende hund, samt fortælle vores forventninger til jer.


Som hvalpekøber får I en hvalp med:

 

 • Stambog i Dansk Kennel Klub
 • Lovpligtig registrering ved Dansk Hunderegister
 • ID mærket med mikrochip
 • Vaccineret 1.gang og ormebehandlet
 • Sundhedsattest fra dyrlægen
 • Dansk Kennel Klubs købsaftale
 • Hvalpemappe med billeder fra tiden hos os, vejledning og inspiration til pasning og pleje af hunden
 • Foder til den første tid
 • Et tæppe, der dufter af mor og kuldsøskende
 • En sele til hvalpen til den første tid
 • Mulighed for råd & sparring fra os i resten af hundens levetid.

 

Vi vil inden hvalpene flytter hjemmefra forsøge at samle jer hvalpekøbere og hanhundens ejere, så alle har mødt hinanden.

I løbet af det første år vil vi invitere jer alle til et hvalpetræf  og vil løbende tage initiativ til fælles gåture. 

Derudover vil der for kuldet blive oprettet en messenger-gruppe, hvor vi kan følge hinandens hunde og søge sparring og gode råd. 

 

Hvis du er interesseret i en hvalp fra os, er du velkommen til at kontakte os via tlf. eller mail. 

Da det er vigtigt, både for jer som hvalpekøbere og os som opdrættere, at kunne følge vores opdræts udvikling ift. HD, AD og OCD, er der i købsprisen indlagt udgiften til rekvisitioner og røntgen, når hvalpen er mellem 12 - og 18 mdr. gammel. Vi vil forsøge at arrangere fælles fotografering, så vidt det er muligt:)